Blijf alert op woninginbraak

dinsdag 20 augustus 2013

Maarssen - De politie signaleert een toename van het aantal (pogingen tot) woninginbraken, met name in de wijken Duivenkamp, Reigerskamp, Zebraspoor en Zwanenkamp. Gemeente en politie vragen alle inwoners om alert te zijn op verdachte situaties en de preventietips voor woninginbraken.

Neem voorzorgsmaatregelen

Opvallend is dat men de woning binnen weet te komen door devoordeur of door een raam aan de voorzijde te forceren. De meeste inbraken zijngepleegd op de zaterdagavond. Sluit alle ramen en deuren daarom goed af als daargeen zicht meer op is, ook als u maar even weggaat. Zorg voor buitenverlichtingaan de voorzijde van de woning, zodat inbrekers worden afgeschrikt. Als u eenpaar dagen weg bent, maak afspraken met buren of bekenden. Vraag hen een oogjein het zeil te houden, de post weg te halen, de gordijnen te sluiten, maar ookweer open te doen. Maak gebruik van tijdschakelaars en zorg dat uw woning er zobewoond mogelijk uitziet.

Verdachte situatie? Bel direct 1-1-2!

Ziet u een persoon die u niet vertrouwt en u denkt dat diepersoon wel eens zou kunnen inbreken? Aarzel dan niet, maar bel direct hetalarmnummer 1-1-2 en vraag naar de politie. Vertel waar u zich bevindt en geefopvallende persoonskenmerken of van diens vervoermiddel door aan de centralistvan de meldkamer. De politie stelt onmiddellijk een onderzoek in en hoopt met dedoorgegeven bijzonderheden die persoon te traceren. Bij voldoende verdenking vaneen misdrijf zal de politie die persoon arresteren.

Samenwerken aan Veiligheid

De lokale veiligheidspartners, inwoners en ondernemers levereneen belangrijke bijdrage aan de veiligheid in Stichtse Vecht. Want samen staanwe sterker! In de afgelopen jaren is het aantal woninginbraken in StichtseVecht, mede door deze gezamenlijke aanpak, fors afgenomen. Het absolute aantalblijft echter nog te hoog, vandaar dat politie en gemeente regelmatig aandachtvragen. Binnenkort start de publiekscampagne ?De week tegen woninginbraak?.

Meer informatie

Politiekeurmerkveiligwonen

Stopcriminaliteit

DeelnemenBurgernet

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuwersluis | 112 alarmeringen Nieuwersluis | Goedkoop Tanken in Nieuwersluis | Supermarkten in Nieuwersluis | Weerbericht Nieuwersluis