Politie en bewoners in Maarssen gaan samen inbrekers aanhouden

zondag 12 maart 2017

Maarssen - Deze week houdt de politie in Maarssen een heterdaadoefening, waarin politie en bewoners na een inbraakmelding samen op zoek gaan naar inbrekers.

Deze oefening start met een 112-melding over een inbraak, waarna een Burgernetactie wordt gestart.  Wanneer en waar precies blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te houden. Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl. In Burgernet werken gemeente en politie samen met inwoners aan de veiligheid in de buurt.

De 112-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel in de juiste richting zoeken. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden ook de bewoners via Burgernet en WhatsApp buurtpreventiegroepen actief gevraagd om mee te doen. Met de oefening wil de politie leren hoe zij zo goed en snel mogelijk met inwoners kan samenwerken in soortgelijke situaties.

Burgernet is een telefonisch netwerk waarbij de politie inwoners via een ingesproken telefoonbericht of een sms-bericht om hulp vraagt. Het doel is om meer ogen op straat te hebben en zo daders of vermiste personen sneller te kunnen vinden. Inwoners kunnen met Burgernet een concrete bijdrage leveren aan de veiligheid van hun directe omgeving. In heel de gemeente Stichtse Vecht zijn al ruim zesduizend deelnemers aan Burgernet. Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat gemeente, politie en inwoners samen verdachte of vermiste personen kunnen opsporen. Dus wordt ook deelnemer! Aanmelden kan via Burgernet/aanmelden.

 

 

 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuwersluis | 112 alarmeringen Nieuwersluis | Goedkoop Tanken in Nieuwersluis | Supermarkten in Nieuwersluis | Weerbericht Nieuwersluis