Resultaten grootschalige verkeerscontrole

vrijdag 1 mei 2015

Maarssen - Op donderdag 30 april hield de politie in samenwerking met het Afpakteam, het Team Nodale Orintatie, de technische verkeersondersteuning, de afdeling Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel, de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst, het RDW en diverse Buitengewoon Opsporingsambtenaren(BOA?s) een grootschalige verkeerscontrole. Deze vond plaats tussen 14.30 uur en 21.30 uur aan de Herenweg.

Tijdens de controles lette de opsporingsambtenaren niet alleenop de naleving van de regelgeving op verkeersgebied. Het gaat ook om vergrotingvan de pakkans van personen die actief zijn op crimineel gebied en om hen zo uitde anonimiteit te halen. Om dit doel te bereiken werd het middel AutomaticNumberPlate Recognition (ANPR) ingezet en door toepassing van de controletechniek ?dynamische opsporing in het verkeer? is de verwachting dat (meer)gestolen (motor)voertuigen, goederen, vuurwapens, verdovende middelen encashgeld wordt onderschept.Het verkeer rijdend over de Zuilense Ring wordt ?geselecteerd?door de ANPR en motorrijders geleiden de bestuurders vervolgens naar deingerichte controlestraten op het parkeerterrein van de Maarsseveenseplassen.

Door de politie zijn de volgende feiten geconstateerd:

- ongeldig rijbewijs;

- onjuiste kentekenplaat op aanhanger;

- losse lading;

- 2 x gladde banden

- rijden met buitenlands kenteken, terwijl de bestuurder tweejaar in Nederland verblijft;

- 2 personen die achter het stuur aan het telefoneren waren

Er zijn openstaande boetes en vorderingen gend ter waarde vanruim 400 euro.

- 3 processen-verbaal opgemaakt in verband met het niet voldoenaan de technische eisen van voertuigen

- n kenteken is ingevorderd.

- n persoon is in het kader van opsporen en aanhoudenovergebracht voor een andere politie-eenheid. De verdachte is vervolgensovergebracht naar Tiel

- n persoon aangehouden voor belediging

Medewerkers van de VerkeersHandhaving zagen op weg naar decontrole een inzittende van een voertuig die het nodig vond het nodig eenmiddelvinger op te steken naar de VHT- medewerkers. Hierop werd het voertuigstaande gehouden. Tijdens de staandehouding werd door de inzittende van datvoertuig beledigingen geuit waarop de inzittende van dat voertuig werdaangehouden.

De belastingdienst heeft op 34 voertuigen beslag laten leggen en voor bijna16.000 euro aan achterstallige belastingen gend.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuwersluis | 112 alarmeringen Nieuwersluis | Goedkoop Tanken in Nieuwersluis | Supermarkten in Nieuwersluis | Weerbericht Nieuwersluis